Kafijas pupiņas


Preču filtrs


Prece grozā

Kafijas pupiņas Lavazza Espresso Barista Gran Crema, 1 kg

26.90 €

Bez PVN 450-14476

450-14476
26.90 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas LAVAZZA Oro Mountain grown 1000g

27.60 €

Bez PVN 450-14470

450-14470
27.60 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas RPR Notes of Nature Kuulas, 1kg

26.75 €

Bez PVN 450-13143

450-13143
26.75 €
Bez PVN

Prece grozā

Segafredo Profezzionale Organico kafijas pupiņas 1kg

29.15 €

Bez PVN 450-24840

450-24840
29.15 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas Paulig Arabica Dark 1kg

23.95 €

Bez PVN 450-07952

450-07952
23.95 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas Pellini Intenso Gusto, 1kg

18.92 €

Bez PVN 450-16373

450-16373
18.92 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas PAULIG Special Dark, 1kg

22.39 €

Bez PVN 450-13136

450-13136
22.39 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas PAULIG Espresso Barista AR, 1kg

28.30 €

Bez PVN 450-13131

450-13131
28.30 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas PAULIG Signature Espresso, 1kg

24.95 €

Bez PVN 450-13150

450-13150
24.95 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas PAULIG Arabica Espresso, 1 kg

22.35 €

Bez PVN 450-07944

Iepak.
450-07944
22.35 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas Lavazza Espresso Barista Gran Aroma, 1 kg

25.90 €

Bez PVN 450-14475

450-14475
25.90 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas Segafredo Selezione Espresso 1000g

29.15 €

Bez PVN 450-14458

450-14458
29.15 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas PELLINI CREMA CLASSICA 1kg

24.30 €

Bez PVN 450-15694

450-15694
24.30 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas Selected Espresso, 1kg RA

23.63 €

Bez PVN 450-13144

450-13144
23.63 €
Bez PVN

Prece grozā

Kafijas pupiņas PAULIG Espresso Favorito AR, 1kg

23.16 €

Bez PVN 450-13132

450-13132
23.16 €
Bez PVN

Kafijas pupiņas: Kā izvēlēties un saprast garšas nianses?

Kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē, un tās garša un kvalitāte lielā mērā ir atkarīga no kafijas pupiņām. Izvēlēties piemērotāko kafiju var būt izaicinājums, ja nezināt, kas ietekmē tās garšu un aromātu. Šajā rakstā aplūkosim galvenos faktorus, kas jāņem vērā, izvēloties kafijas pupiņas.

1. Kafijas pupiņu veidi

Ir divi galvenie kafijas pupiņu veidi:

  • Arabika (Coffea Arabica) – augstas kvalitātes pupiņas ar maigu, sarežģītu garšu, bieži ar augļu, riekstu vai ziedu notīm. Tās satur mazāk kofeīna un tiek audzētas augstākos kalnos.

  • Robusta (Coffea Canephora) – stiprākas, rūgtākas pupiņas ar augstāku kofeīna saturu. Robusta kafija bieži tiek izmantota espresso maisījumos, jo tā piešķir intensīvāku un bagātīgāku garšu.

2. Grauzdējuma līmenis

Grauzdējuma līmenis būtiski ietekmē kafijas garšu:

  • Viegls grauzdējums – saglabā pupiņas dabiskās garšas nianses, bieži ar augļu un skābuma notīm. Labi piemērots filtrkafijai.

  • Vidējs grauzdējums – sabalansēts variants ar izteiktāku saldumu un maigu rūgtumu.

  • Tumšs grauzdējums – spēcīga, izteiksmīga garša ar karameles un šokolādes notīm, bieži ar mazāku skābumu. Piemērots espresso un stiprām kafijām.

3. Kafijas izcelsmes reģions

Kafijas pupiņu audzēšanas vieta ietekmē garšu:

  • Centrālamerika (piem., Kolumbija, Gvatemala) – sabalansēta garša ar riekstu un augļu notīm.

  • Āfrika (piem., Etiopija, Kenija) – spilgtas, augļainas, reizēm vīna līdzīgas garšas.

  • Āzija (piem., Indija, Indonēzija) – zemes un garšvielu notis ar smagu ķermeņa struktūru.

4. Kafijas svaigums un uzglabāšana

Svaigums ir būtisks, lai baudītu labāko iespējamo garšu:

  • Izvēlieties svaigi grauzdētas pupiņas un centieties tās izlietot 2–4 nedēļu laikā pēc grauzdēšanas.

  • Uzglabājiet hermētiskā traukā, vēsā un sausā vietā, izvairoties no saules gaismas un mitruma.

5. Maluma pakāpe un pagatavošana

Maluma pakāpe ietekmē kafijas garšu un ekstrakciju:

  • Rupjš malums – piemērots franču presei.

  • Vidējs malums – ideāli piemērots filtrkafijai.

  • Smalks malums – vislabāk der espresso automātiem.

Noslēgumā

Lai izvēlētos piemērotākās kafijas pupiņas, ņemiet vērā savas garšas vēlmes un kafijas pagatavošanas metodi. Eksperimentējiet ar dažādiem reģioniem, grauzdējuma līmeņiem un maluma pakāpēm, lai atrastu savu ideālo kafijas baudījumu. Baudiet savu kafiju apzināti un ar prieku!